luni, 2 decembrie 2013

A aduce energia chi la nivelul rinichilor

...infecţia instalată, poate fi dificil de tratat prin mijloace naturale. Un tratament cu antibiotice timp de 3 zile ar fi suficient în general pentru o simplă infecţie a vezicii urinare, dar consultaţi-vă medicul dacă vedeţi că simptomele continuă. Dacă nu este tratată, o infecţie a vezicii urinare poate urca de-a lungul tractului urinar şi poate cauza infecţia rinichilor (numită pielonefrită), care se manifestă prin simptome de infecţie urinară însoţite de febră, dureri de spate şi simptome de gripă. O infecţie la nivelul rinichilor, după cum vă poate mărturisi orice femeie care a avut una, este o infecţie gravă care necesită un tratament de lungă durată cu antibiotice puternice. Dacă nu este tratată, poate duce la infecţie a sângelui (septicemie), posibil mortală. în general, pot fi tratate la domiciliu infecţiile la nivelul rinichilor, dar unele cazuri grave necesită spitalizare. Dacă aveţi vreo îndoială, cereţi sfatul medicului. Infecţiile urinare pot fi confundate cu alte maladii. Analizele complete de laborator sunt prin urmare indispensabile.
   în cazul în care continuaţi să aveţi infecţie urinară chiar dacă beţi mari cantităţi de apă şi urinaţi după ce faceţi dragoste, beţi în fiecare zi 250 ml de suc de merişor şi luaţi trei comprimate de concentrat din acesta. Dacă folosiţi o diafragmă, o cupă cervicală sau un spermicid, încercaţi un alt mijloc de contracepţie, deoarece acestea pot creşte infecţiile urinare. Nu folosiţi prezervative acoperite cu spermicid. Evitaţi stimularea regulată a punctului G, deoarece poate cauza inflamarea sau iritarea uretrei. Acupunctura poate trata infecţiile urinare recidivante. Unii practicanţi holistici consideră că preparatele pe bază de acidophylus administrate pe cale orală pot înlocui bacteriile utile, în mod normal prezente la nivelul colonului, vaginului şi vulvei, ce sunt perturbate din cauza antibioticelor, spermicidelor şi anumitor lubrifianţi.
   Proliferarea bacteriilor utile diminuează nivelul bacteriilor patogene care infectează căile urinare. în taoism se consideră că rinichii sunt în legătură cu vezica şi cu toate organele genitale. Prin urmare, realizaţi exerciţiul Zâmbetului Interior şi Sunetele Curative, pentru a aduce energia chi la nivelul rinichilor.
   în fine, dacă totuşi continuaţi să aveţi infecţii urinare, un comprimat de antibiotic cu spectru de acţiune restrâns luat chiar înainte să faceţi dragoste, poate împiedica dezvoltarea altor infecţii. Un antibiotic cu spectru restrâns, specific pentru bacteriile infecţioase în chestiune are mai puţine şanse să elimine toate bacteriile utile. în mod normal, o femeie ar avea nevoie să continue să ia un comprimat înainte să facă dragoste, timp de şase luni. Iritarea cronică a căilor urinare datorată infecţiilor repetate, ar putea astfel să se liniştească. Am văzut femei cărora le-a fost necesar să ia ani de zile antibiotice cu caracter preventiv, dar aceste cazuri sunt rare. Dacă luaţi în mod regulat antibiotice, ar fi înţelept să luaţi de asemenea un probiotic, care înlocuieşte bacteriile distruse de către antibiotic, pentru a evita alte infecţii, precum micozele. Voi discuta în detaliu despre probiotice în secţiunea următoare.

   MICOZELE VAGINALE

   Vaginul este un loc cald şi umed, mediu prietenos pentru organisme. Când totul este cum trebuie, vaginul acumulează un anumit număr de bacterii utile, mai ales lactobacili, care rivalizează cu microbii şi alte bacterii patogene şi le diminuează proliferarea. Lactobacilii secretă substanţe care împiedică alte bacterii să se dezvolte şi menţine aciditatea normală a vaginului. O micoză se produce în momentul în care acest echilibru este perturbat şi când microbii proliferează. Aceştia produc substanţe iritante ce sunt la originea celor mai multe simptome ale micozelor: dureri, arsuri şi mâncărime la nivelul vulvei. în general, femeile au simptome asociate candidozelor, dar nu întotdeauna (vezi Semnele şi Simptomele Apariţiei Micozelor Vaginale). Spre deosebire de infecţiile urinare, micozele vaginale care nu sunt tratate au puţine şanse să fie periculoase pentru sănătate. Totuşi, pot reprezenta o jenă şi un prejudiciu pentru viaţa erotică. Durerea şi mâncărimea pot fi destul de intense.

din cartea  Femeia multiorgasmică - descoperă dorinţa, plăcerea şi vitalitatea
de Mantak Chia, Rachel Carlton Abrams